Iris

Wat zijn de regels bij schenken?

Veel mensen in Nederland schenken elk jaar geld aan anderen. Dit kunnen goede doelen zijn of bijvoorbeeld je kinderen. Naast dat het leuk is om andere mensen iets te geven kan het ook belasting besparen op het moment dat je overlijdt of in een verpleeghuis moet gaan wonen.

Regels in Nederland
In Nederland moet je als je geld gaat schenken rekening houden met een aantal regels en voorwaarden.  Gisteren heeft het programma Kassa aandacht besteed aan de regels bij schenken. Te gast was Nora van Oostrom van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie en zij legt uit hoe het precies zit met deze regels:

Tarieven schenkbelasting 2014
Een overzicht van de tarieven voor de schenkbelasting in 2014 kun je hier vinden.

Tijdelijke verruimde vrijstelling
Om de woningmarkt te stimuleren heeft de overheid besloten tot een tijdelijk verruiming van de vrijstelling tot een ton. Deze vrijstelling geldt tot 1 januari 2015 en kan alleen gebruikt worden voor de financiering (aflossing hypotheek) of verbouwing van de eigen woning. Meer informatie over deze verruimde vrijstelling vind je in dit artikel.

Meer weten?
Wil je meer weten over dit onderwerp of heb je vragen hierover? Stel hier direct je vraag of maak een afspraak met de notaris in jouw buurt.

Categories: Blog.