Iris

Huisje Boompje Regeltje

In de eerste plaats is samenwonen super leuk, gezellig, spannend, fijn, etc. Een volgende stap in je relatie samen. Dat moet je ook vooral niet uit het oog verliezen. Dat is veruit het belangrijkste šŸ™‚

Maaaaaaaar….
Samenwonen is mƩƩr dan met zijn tweeƫn naar de Ikea, een nieuw bed kopen en discussiƫren over de kleur verf op de muren. Tenminste, als je ongehuwd gaat samenwonen en het fijn vindt dat je financiƫle en juridische zaken goed geregeld zijn.

Goed regelen
In Nederland is er namelijk niets juridische geregeld als je gaat samenwonen terwijl je niet getrouwd bent.Ā Eigenlijk heel raar. Het overgrote deel van Nederland gaat tegenwoordig namelijk eerst samenwonen en later trouwen (of gaat helemaal niet trouwen en blijft ‘gewoon’ samenwonen).

En juist om die reden is het goed dat je hier bent beland. Want het is helemaal niet zo lastig om het samen wel goed te regelen. De eerste stap is alleen je realiseren dat dat toch best wel verstandig is. En die heb je al genomen, anders was je hier niet šŸ˜‰

Handige info
Op deze site schrijf ik handige blogs die gaan over samenwonen. Heb je een vraag over samenwonen en juridische zaken die je graag beantwoord wilt hebben? Mail of app me, dan probeer ik hem zo goed mogelijk te beantwoorden.

Wil je alle informatie handig en overzichtelijk bij elkaar?
Dat kan ook! Ik heb een boekje geschreven waarin de basis staat beschreven:Ā huisje boompje regeltje. Want die regeltjes horen er in Nederland (helaas) bij. Iets waar we ons eigenlijk geen zorgen om willen maken maar wat goed is om wel ff te regelen.

Je leest in het boekje wat de gevolgen van samenwonen zijn als je niets regelt. Je lees ook hoe je het wel goed kunt regelen samen. Daarnaast ga ik in op een aantal zakenĀ waar samenwonen gevolgen voor heeft. Bijvoorbeeld voor kinderen, of bij overlijden, of voorĀ jullie gezamenlijke woning.

Kortom, een handig boekje waar alle basiszaken in staan. Deze kun jeĀ hier bestellenĀ voor maar 11,95 euro inclusief BTW en exclusief verzendkosten (3,50).

Categories: Blog.