Iris

Hoeveel mensen scheiden in jouw gemeente?

Het CBS (Centraal Bureau van de Statistiek) heeft op een rijtje gezet waar mensen in Nederland het meest scheiden. Het blijkt dat in Heerlen de meeste getrouwde partners uit elkaar gaan. In 2012 zat Heerlen met 492 inwoners die gingen scheiden ruim 66% boven het landelijk gemiddelde.

Limburg
Uit de cijfers blijkt dat ook in andere gemeenten in Limburg meer getrouwde stellen uit elkaar gaan in vergelijking met het landelijk gemiddelde. Kerkrade, Landgraaf en Maastricht scoren namelijk ook hoog op de lijst van gemeenten met het meeste scheidingen.

Landelijkere gebieden
Uit de cijfers lijkt een trend te ontdekken. Het blijkt dat in de landelijkere gebieden procentueel meer mensen scheiden dan in de stedelijke gebieden. Ook het geloof lijkt van invloed te zijn. Hardenberg, Katwijk en Barneveld horen tot de gemeenten waar de minste mensen gaan scheiden.

Meer scheidingen, minder huwelijken
Over heel Nederland gemeten stijgt het aantal scheidingen de afgelopen jaren licht. Daarentegen daalt het aantal huwelijken de laatste jaren. Mensen wonen steeds vaker ongehuwd samen en wachten langer voordat ze gaan trouwen.

Hoeveel mensen scheiden er in jouw gemeente? 
Hier kun je bekijken hoeveel mensen er in jouw gemeente scheiden.

Mocht je besluiten om te gaan scheiden, zorg dan voor een goede afwikkeling van de scheiding. Zeker als er kinderen bij betrokken zijn. Lees hier het stappenplan als je gaat scheiden of neem contact op met een echtscheidingsmediator die je verder kan helpen.

Categories: Blog.

Leave a Reply