Iris

Gemiddelde huizenprijs gestegen

Vandaag heeft de NVM (grootste makelaarsorganisatie van Nederland) de kwartaalcijfers van de huizenmarkt bekend gemaakt. In de eerste drie maanden van dit jaar zijn koopwoningen voor een hogere prijs verkocht in vergelijking met de eerste drie maanden van 2013. De gemiddelde prijs lag 1,2% hoger dan in 2013. Ook zijn er 41% meer huizen verkocht van in het eerste kwartaal van 2013.

Cijfers

Gematigd optimisme
De stijging geeft wel een licht vertekenend beeld omdat het eerste kwartaal van 2013 heel erg slecht was. Dit kwam door de veranderende hypotheekregels per 1 januari 2013. De NVM geeft aan dat de eerste drie maanden van het jaar in de regel een slechte periode is voor de huizenmarkt. Daar springt het afgelopen kwartaal positief uit. Er is dus sprake van voorzichtig en gematigd optimisme.

Huis in de randstad verkoop het snelst 
Uit de cijfers van de NVM blijkt dat er grote verschillen zitten tussen de verschillende delen van Nederland. In de randstad worden huizen steeds sneller verkocht, terwijl in het oosten, zuidoosten en noordoosten van Nederland veel huizen nog steeds heel lang te koop staan. 

Stijging of daling in jouw regio?
Wil je graag weten of in jouw regio de gemiddelde huizenprijzen zijn gestegen of gedaald? Klik hier en bekijk de prijzen voor jouw regio.

Categories: Blog.

Leave a Reply