Iris

De notaris bij je thuis

Het gebeurt met regelmaat dat het kabinet juridische maatregelen neemt in het kader van haar beleid. Je leest het in de krant, op internet of hoort er bijvoorbeeld over via het 8-uur Journaal. Die algemene informatie vormt de basis. Maar ieder individueel geval is uiteraard anders en om een en ander op je eigen situatie te kunnen toespitsen heb je toch vaak een juridisch adviseur nodig. Zoals een notaris.

De stap over die drempel lijkt soms wat groot en daarom heeft mr Marjolein Elings, notaris bij Van Rhijn notarissen in Zeist, besloten om actuele onderwerpen persoonlijk met je te komen bespreken. Gewoon bij je thuis. Terwijl jij ontspannen een kopje koffie drinkt ben je voordat je het weet een stuk wijzer over dát onderwerp dat maar in je achterhoofd bleef rondzoemen.

Thuis?
Eén keer per maand organiseert Marjolein een zogeheten ‘webinar’, een online variant van het old school ‘seminar’. Als deelnemer kun je via je eigen laptop of pc haar presentatie volgen en, als je je van te voren hebt aangemeld, anoniem je vragen behandeld zien. Als je alleen meer informatie wilt en niet zelf wilt chatten, dan ben je uiteraard ook van harte welkom bij het webinar; je hoeft je in dat geval niet van te voren aan te melden.

Het webinar ontrafelt
Als actief deelnemer aan het webinar, meld je je van te voren aan via deze link*. In dat geval krijg je op de dag zelf een mail met webinar-info, zoals de link naar de webpagina waar je het webinar kunt volgen. Als je vervolgens tijdig inlogt gaat de rest vanzelf. Zo eenvoudig kan het zijn, ook in de wondere wereld van het moderne notariaat.

* het opgegeven mailadres blijft alleen bij de notaris bekend en wordt uiteraard niet voor andere doeleinden ingezet.

Actualiteit op maat
Recent is bekend geworden dat de tijdelijke regeling van het kabinet waarbij iedereen tot € 100.000,- belastingvrij kan schenken (onder voorwaarde dat dit geld gebruikt wordt voor de aanschaf van een eigen woning, verbouwing of het aflossen van een hypotheek) nog geldt tot 1 januari 2015. Tot die tijd kun je dus nog gebruik maken van de voordelen die dit met zich meebrengt, maar waar zitten ‘m die voordelen nu precies in en wat zijn de eventuele haken en ogen? Wat bijvoorbeeld als je een ton geschonken hebt aan je kind en deze gaat vervolgens scheiden? Moet je aangifte doen van een schenking? En wat als je een van je kinderen acuut wilt helpen maar geen geld hebt om ook je andere kind(eren) hetzelfde bedrag te schenken?

Zomaar wat vragen die kunnen spelen en die je graag voor jouw specifieke situatie beantwoord ziet.

Dat kan, kosteloos! Het eerstvolgende webinar, met als onderwerp: ‘Belastingvrij schenken’, vindt plaats op woensdag 10 september 2014, om 19.30 uur. Nodig onze notaris bij je thuis uit en laat je vakkundig en betrouwbaar informeren.

Ga naar de site van Van Rhijn notarissen en je bent op een toegankelijke manier snel op de hoogte van je (on-)mogelijkheden. Iedere maand is er een nieuw webinar met een onderwerp uit de actualiteit.

Categories: Blog.