Iris

Overeenkomst 1 ton schenken voor eigen woning

In het verleden was het al mogelijk om een ton te schenken om iemand te helpen met het kopen van een woning.

Helaas werd deze regeling afgeschaft maar inmiddels is de regeling terug van weggeweest. Vanaf 1 januari van dit jaar is het weer mogelijk om een ton belastingvrij te schenken.

Maar waar moet je precies op letten als je de schenking wilt doen of ontvangen en wat zijn precies de voorwaarden? Je leest het allemaal in een speciaal artikel wat wij geschreven hebben hierover.

Geen notaris meer nodig
Voor deze schenking hoef je niet meer naar de notaris om van de schenking te profiteren. Dat is fijn want dit scheelt geld. Je moet echter wel schriftelijk kunnen aantonen dat je de schenking hebt gedaan. Speciaal hiervoor hebben wij een model gemaakt die je kunt gebruiken om de schenking schriftelijk vast te leggen.

Voor 19,50 euro kun je het model downloaden, invullen en beide ondertekenen. Zo kun je gemakkelijk bij de Belastingdienst aantonen dat de schenking is gedaan en voorkom je dat je achteraf nog belasting moet gaan betalen.

Help je hulp nodig bij het invullen of wil je voordat je de overeenkomst gaat invullen advies? Huur mij voor een uurtje in. In een uur geef ik je advies en help ik je de afspraken goed vast te leggen.

Overeenkomst schenken 1 ton voor eigen woning €19,95