Iris

Overeenkomst familiebank

Steeds vaker helpen ouders/familie kinderen om hun (eerste) woning te financieren. Dit wordt vaak familiebank of familiehypotheek genoemd.

De ouders/familie leent geld aan het kind voor de aankoop van hun (eerste) huis. De familiebank biedt veel voordelen, maar je moet er wel even rustig voor gaan zitten. Als je hier klikt vind je meer informatie over hoe je dit regelt en waar je allemaal aan moet denken.

Schriftelijke overeenkomst
Belangrijk bij de familiebank of familiehypotheek is dat je de gemaakte afspraken vastlegt in een overeenkomst. Zo is voor iedereen duidelijk wat de afspraken zijn. Daarnaast geldt deze overeenkomst ook als bewijs richting de Belastingdienst.

Met of zonder hulp van de notaris
Je kunt kiezen voor een notariële akte maar dit is niet verplicht. Alleen als je als geldgever (als ouder/familie) een hypotheekrecht wil, moet je hiervoor een notariële akte laten opmaken door de notaris.

Als je het zonder notaris regelt kun je een hoop geld besparen. Dit kun je prima zelf vastleggen in een overeenkomst en om je daarbij te helpen hebben wij een model hiervoor ontwikkeld. Voor € 19,50 kun je dit model downloaden en direct gebruiken om jullie afspraak in vast te leggen.

Hulp van Iris
Kom je er niet uit en heb je hulp en/of advies nodig bij het vastleggen van de afspraken? Huur mij voor een uurtje in. In een uur geef ik je advies en help ik je de afspraken goed vast te leggen.

Overeenkomst familiebank €19,95