Iris

 

“Het enige wat een notaris doet is in een model met ‘zoek en vervang’ de namen van de klanten vervangen en klaar is Kees.”

Bovenstaande hoor je vaak als je mensen vraagt naar het werk van een notaris. Klopt het? Nee, niet helemaal. Al lijkt het vaak wel zo want het enige wat je als consument vaak ziet is de akte die je moet ondertekenen en de rekening. Maar de notaris doet veel meer dan dat.

Wettelijke taak

De notaris is wettelijk verplicht om vast te stellen dat jij weet wat je tekent (wat je precies regelt) en dat dit ook is wat jij echt wilt. Hij moet dus checken of de akte wel bij jouw situatie past. Dit wordt met een duur woord Belehrung genoemd. Ongeacht of de akte standaard of maatwerk is, de notaris is verplicht dit te doen.

Naast deze belangrijke taak heeft de notaris meer (wettelijke) taken die je als consument vaak niet ziet. Hij moet bijvoorbeeld:

Akte Op Maat

Als consument is het heel lastig, zo niet onmogelijk, om te beoordelen of je situatie standaard is of niet. In het verleden hebben sommige notarissen te veel geld gerekend voor aktes die standaard waren. Dat is nu verleden tijd.

We helpen je om zelf te bepalen of jouw situatie standaard is en helpen je geld te besparen op jouw notariskosten. Gewoon simpel online en op het moment dat het jou uitkomt.

Is je situatie standaard? Dan betaal je ook een standaard prijs. Blijkt toch dat je situatie meer maatwerk nodig heeft? Dan kun je direct gericht offertes aanvragen om jouw situatie goed te regelen.

Direct aan de slag en geld besparen op je notariskosten? Dat kan! Wij geven je direct gratis advies of je geld kunt besparen.